„Vin colindătorii!”

În seara zilei de 13 decembrie 2017, la Parohia "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" - Reșița, a avut loc o seară duhovnicească specială

Astfel la ora Vecernie în mijlocul credincioșilor din biserică au poposit un grup de colindători format din tineri studenți de la Secția de Teologie din Caransebeș avându-i în frunte pe părintele prof. Gheorghe Tistu și pe preacuviosul părinte consilier Cultural Casian Rușeț. Tineri studenți au participat întâi la slujba Vecerniei, la care au dat răspunsurile liturgice cuvenite, după care au susținut un mic concert de colinde tradiționale românești.

După încheierea concertului de colinde, preacuviosul părinte Casian Rușeț, consilier cultural la Episcopia Caransebeșului a rostit un frumos și bogat cuvânt de învățătură prin care a arătat celor prezenți că adevăratul sens al Praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, este acela de a nu uita că fiecare dintre noi suntem fii ai lui Dumnezeu prin înfiere. De asemenea părintele consilier a mai arătat că această sărbătoare nu este doar o comemorare ci și o realitate permanentă la care noi ar trebuie să ne gândim în fiecare clipă a vieții noastre.

La final, părintele paroh, protopop Gheorghe Șuveți a adresat un cuvânt de mulțumire colindătorilor pentru dragostea cu care au interpretat colindele și pentru bucuria pe care au adus-o în sufletele credincioșilor prezenți la slujbă. De asemenea a mulțumit în mod special Preacuviosului Părinte Consilier, Casian Rușeț pentru cuvântul de învățătură.

Această seară duhovnicească se înscrie în Săptămâna Duhovnicească pe care Parohia "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" a organizat-o în perioada 11-16 decembrie 2017.

Autor: episcopiacaransebesului.ro