Vestea Nașterii Domnului transmisă la copiii și persoanele vârstnice nevoiașe

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian însoțit de un grup de colindători de la Catedrala Episcopală din Caransebeș au vizitat joi, 14 decembrie, centrele sociale din Caransebeș și din împrejurimi, precum și Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș 

Adevărata trăire prin care ne apropiem sufletul de Dumnezeu în perioada de pregătire pentru Praznicul Nașterii Pruncului Sfânt este îndreptarea atenției către semenii noștri. Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului cei aflați în nevoi din Eparhia Banatului Montan primesc în această perioadă o atenție sporită. Ierarhul încearcă să pună în sufletul copiilor și persoanelor vârstnice, ce se află în centrele sociale din județul Caraș-Severin, dragoste frățească și binecuvântare părintească, pentru ca acești oameni să simtă cu adevărat bucuria ce o izvorăște Praznicul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Prin frumoasele colinde și daruri, Preasfinția Sa a presărat în inima persoanelor nevoiașe în ultimile zile, pace, dragoste și bucuria Nașterii Pruncului Divin. Părintele Episcop Lucian timp de câteva zile a mers cu un grup de colindători de la Catedrala Episcopală din Caransebeș la centrele sociale din eparhie, precum și la spitalele municipale din județ.

"Ca în fiecare an Părintele nostru Episcop a colindat împreună cu grupul de colindători pe la centrele sociale din eparhie și a împărțit cadouri, calendare și iconițe beneficiarilor, cadrelor medicale și personalului deservent, din centrele vizitate zilele acestea. Este o tradiție să fie transmis colindul sfânt și bun și să fie împărțite cadouri, astfel încât sufletele celor ce primesc vestea cea bună a Nașterii Domnului să se umplute de bucurie și să înțeleagă că această bucurie vine doar de la Pruncul Sfânt, Iisus Hristos", a precizat părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.  

Preasfințitul Părinte Lucian însoțit de grupul de colindători au vizitat joi, 14 decembrie, Căminul pentru persoane vârstnice din Sacu, precum şi Centrul de plasament "Casa noastră" din Zăgujeni, unde copiii au pregătit un program artistic de colinde şi poezii specifice perioadei. Acţiunea filantropică a continuat la Caransebeș la Centrul școlar de educație incluzivă, Centrul de primire în regim de urgenţă a persoanelor fără adăpost, Complexul "Sfântul Vasile cel Mare" al Episcopiei Caransebeșului, Căminul pentru persoane vârstnice "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", precum și Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă.

Și colindătorii de la Centrul eparhial au fost încântați cu un concert de colinde susținut de către copiii de la Centrul școlar de educație incluzivă, precum și de copilașii de la Complexul "Sfântul Vasile cel Mare", care au pregătit un program de colinde.

"Anul acesta a fost unul deosebit, deoarece prin grija Episcopiei Caransebeșului Secția de Cardiologie de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a primit din partea Părintelui Episcop și două injectomate foarte necesare în activitatea acestei secții. De asemenea, tot prin grija noastră se va renova secția de Cardiologie, aceasta fiind a treia secție la care Episcopia își aduce aportul după Secția de Pediatrie și cea de Neonatologie. Avem în proiect ca și în anul viitor să ajutăm această unitate de sănătate publică cu aparatură medicală și alte obiecte necesare, urmând ca Secția de Neurologie să primească ajutorul nostru", a adăugat părintele consilier Gabriel Gozman.

Toate centrele sociale din Eparhia Banatului Montan au primit vestea Nașterii Domnului, fiind cercetați de către Părintele Episcop Lucian copiii și persoanele vârstnice din Reșița, dar și în celelalte orașe ale județului, Oravița, Anina, Bocșa, Oțelu Roșu și Moldova Nouă, fiind rânduiți preoți să îndeplinescă această misiune în prag de sărbătoare.

Autor: episcopiacaransebesului.ro

VIDEO TV