Spectacol de colinde oferit de preșcolarii Grădiniței „Sfânta Filofteia” din Caransebeș

Preșcolarii de la Grădinița cu program normal "Sfânta Filofteia" din Caransebeș au susținut joi, 7 decembrie, un spectacol de colinde și poezii pentru sfânta care îi ocrotește 

Preșcolarii de la Grădinița cu program normal "Sfânta Filofteia" din Caransebeș au susținut joi, 7 decembrie, un spectacol de colinde și poezii pentru sfânta care îi ocrotește. Manifestarea s-a desfășurat la Catedrala istorică "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Caransebeş, unde așa cum este tradiția în fiecare an, înaite de a începe spectacolul, copiii au fost împărtăşiți cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos.

La eveniment a fost prezent din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele Gabriel Gozman, consilier eparhial în cadrul Sectorului Social-Misionar. Au mai fost prezenți părinţii şi bunicii copiilor, alături de cadrele didactice şi preoţi din Caransebeş.

"Din totdeauna Episcopia Caransebeșului a acordat o importanță deosebită educației tinerei generații, noi ca și biserică dorind ca din ce în ce mai mulți tineri și mai ales copiii să se apropie de Hristos. Sigur că nu uităm nici cealaltă parte, Episcopia oferind cadouri tuturor copiilor. Pe de altă parte Centrul eparhial poartă de grijă acestei grădinițe, în ultimii ani Grădnița Sfânta Filofteia bucurându-se de investiții masive constând în renovarea clădirii, dotarea cu mobilier și cu toate cele necesare pentru o bună activitate a acestor preșcolari", a subliniat părintele consilier Gabriel Gozman.

La final, copiii au primit din partea Episcopiei daruri și de asemenea, cadrelor didactice, părinţilor şi tuturor celor prezenţi le-au fost împărțite calendare.

Pentru Grădinița cu program normal "Sfânta Filofteia", Episcopia Caransebeșului pune la dispoziția copiilor spațiul destinat activităților didactice, asigură asistența religioasă și oferă periodic ajutoare materiale constând în rechizite. 

Autor: episcopiacaransebesului.ro

VIDEO TV