Liturghie arhierească în Municipiul Reșița

În a doua zi de Paști, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a rugat împreună cu credincioșii reșițeni

În a doua zi de Paști, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a rugat împreună cu credincioșii reșițeni. Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Reșița alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic "Ethos" al Episcopiei Caransebeșului. Părintele Episcop Lucian le-a vorbit la final credincioșilor veniți în număr mare despre semnificația praznicului Învierii, arătând, de asemenea, cum trebuie să ne comportăm în aceste zile de sărbătoare ca să ne bucurăm cu adevărat de Învierea Mântuitorului.

"Avem o tradiție frumoasă ca în a doua zi la marile praznice să fim în orașul reședință de județ și să-i bucurăm și pe credincioșii de aici de o liturghie arhierească și bineînțeles să ne rugăm pentru pacea a toată lumea. Să primim cu toții pacea pe care Mântuitorul Hristos a dat-o ucenicilor Săi când a intrat prin ușile încuiate și le-a zis: «Pace vouă!». Să primim în inimile noastre această pace tridimensională, pacea cu Dumnezeu, pacea cu aproapele și pacea cu noi înșine și de asemenea, să ne bucurăm și să ne veselim duhovnicește, căci aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, ziua Învierii, ziua bucuriei", a subliniat Preasfințitul Lucian.

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Reșița ridicată în anul 1941 este cunoscută de către reșițeni ca fiind catedrala din orașul vechi. Sfântul locaș este unul monumental și reprezentativ pentru municipiul de pe Bârzava.

Tot în a doua zi de Paști Preasfințitul Lucian a vizitat și căsuța de sticlă a radioului reșițean, din centrul civic, de unde se promovează campania umanitară "Muzică pentru viață", care are ca și scop renovarea Centrului de zi pentru copii "Primăvara". Campania la care sunt parteneri Episcopia Caransebeșului și Radio Reșița a început luni, 9 aprilie.

Părintele Episcop Lucian a slujit Sfânta Liturghie în a treia zi de Paști la Biserica "Intrarea Domnului în Ierusalim" din Caransebeș.


Autor: episcopiacaransebesului.ro