Simpozionul dedicat Centenarului Marii Uniri

Marți, 17 aprilie, s-au încheiat lucrările Simpozionului "Unitate și dăinuire. Centenar România Mare 1918-2018"

Marți, 17 aprilie, s-au încheiat lucrările Simpozionului "Unitate și dăinuire. Centenar România Mare 1918-2018", organizat de Episcopia Carasnebeșului în cadrul celei de-a 12-a ediție a "Zilelor credinței și culturii în județul Caraș-Severin".

Preoți profesori, teologi, istorici și cercetători din mai multe centre universitare din România și-au susținut comunicările pe două secțiuni, teologie și istorie, ambele desfășurându-se în amfiteatrele Universității "Eftimie Murgu" din Reșița, în prezența clericilor celor patru protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului.

Comunicările participanților au urmărit aprofundarea temei unității de credință și de neam, importanța credinței în unitate și a acțiunilor întreprinse de făuritorii Marii Uniri în vederea îndeplinirii dezideratului național. Toate lucrările susținute vor fi publicate într-un volum care va apărea în a doua jumătate a anului în curs.

"Credem că preoții din Episcopia noastră ascultând aceste referate vor putea propovădui credincioșilor în continuare tot ceea ce s-a spus în cadrul simpozionului. Suntem chemați în acest an foarte important pentru istoria tuturor românilor, la unitate de credință, de slujire, de pastorație, de misiune și bineînțeles la unitate de neam. Trebuie să avem grijă unii de alții și cu toții să avem grijă de Biserica Mântuitorului Hristos, de biserica noastră cea una, sfântă, sobornicească și apostolească. Mulțumim Preasfintei Treimi că s-au încheiat cu bine lucrările simpozionului și ne-a dăruit zile de bucurie și de înălțare duhovicească", a concluzionat Preasfințitul Părinte Lucian.

Simpozionul s-a desfășurat pe parcursul a două zile și este prima manifestare culturală din șirul de manifestări oraganizate de Eparhia Banatului Montan cu prilejul hramului Catedralei Episcopale "Învierea Domnului" și "Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul".


Autor: episcopiacaransebesului.ro