Sfinții Apostoli Petru și Pavel cinstiți în Parohia Domașnea

Astăzi, un număr mare de credincioși din parohia noastră au participat la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii

Un număr mare de credincioși din Parohia Domașnea au fost prezenți, astăzi, la săvârșirea slujbei Utreniei și a Sfintei Liturghii de către părintele Marius - Ștefan Dănănău, secretar al Protopopiatului Băile Herculane. În cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, credincioși din această parohie au pășit pe soleea bisericii, în fața Sfântului Altar, fiind împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Evanghelia de astăzi ne amintește cum la întrebarea adresată de Hristos ucenicilor: "Dar voi cine ziceţi că sunt? Apostolul Petru..., L-a mărturisit pe Hristos Dumnezeu, spunând: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui Viu" (Matei 16, 15-16). Și în această mărturisire de credinţă s-a exprimat marea dragoste a apostolului Petru pentru Hristos. De aceea Domnul l-a fericit pe Petru (Matei 16,17-19), căci fără dragostea pentru Dumnezeu credinţa noastră nu are pentru noi nici o însemnătate mântuitoare, fapt întărit și de apostolul Pavel, care a spus că în lucrarea mântuirii noastre are importanţă doar credinţa urmată de dragoste (I Corinteni 13,2).

În cuvântul de învățătură, părintele a vorbit despre viața și activitatea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. "Așa au fost Sfinţii Apostoli Petru și Pavel dincolo de predica lor, necesară pentru vremea aceea, pentru că oamenii nu auziseră încă de Hristos, sau știau foarte puţine lucruri despre El. Ceea ce a cucerit lumea însă a fost, mai cu seamă, exemplul lor. A fost viaţa lor, încununată în cele din urmă cu cununa muceniciei. Și unul, și celălalt au arătat că atât de mult îl iubesc pe Dumnezeu, așa de mult s-au lăsat pătrunși de învăţătura lui Hristos, încât și-au dat viaţa pentru El", a subliniat părintele Marius Dănănău în cuvântul de învățătură.

După cuvântul de învățătură, credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit anafură. La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel!

Autor: Claudiu Românu