„Marșul pentru viață” în Banatul de Munte

În ciuda vremii nefavorabile sămbătă, 24 martie, în orașul reședință al județului Caraș-Severin s-au adunat tineri, părinți împreună cu copiii lor, bunici alături de nepoți pentru a susține viața

La fel ca și în celelalte orașe din țară și din Republica Moldova și la Reșița, Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul misionar și activități cu tinerii, alături de mai multe instituții și organizații județene, a organizat, Marșul pentru viață cu tema "O lume pentru viață".

Marșul a debutat la Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din cartierul Govândari cu o slujbă religioasă și a continuat cu marșul propriu-zis, care a avut loc pe traseul: Bd. Muncii - Intim - Parcul Tricolorului - Biserica "Schimbarea la Față". Pe tot traseul participanții au purtat în mâini pancarde cu mesaje pro-viață și au cântat pricesne și cântece patriotice.

Ajunși la Biserica "Schimbarea la Față", pe esplanada sfântului locaș, Corul de femei "Laudae" al Protopopiatului Ortodox Reșița a interpretat câteva cântece specifice, adecvate momentului, iar organizatorii, au transmis mesaje de susținere a vieții.

"Mesajul pe care l-am transmis tuturor celor prezenți este acela că trebuie să fim uniți și ne bucurăm că și în acest an foarte mulți copii și tineri, precum și tinere familii au răspuns invitației noastre de a fi prezenți la acest eveniment și prin prezența lor a le arăta tuturor că le pasă de darul suprem pe care Dumnezeu îl trimite fiecăruia la vreme potrivită și anume viața. Suntem aici să sprijinim femeile aflate în criză de sarcină și ne dorim foarte mult ca la nivelul Episcopiei noastre, în perioada care urmează să putem înființa un centru de consiliere sau rețea suport, având menirea să vină în sprijinul tinerelor mame, care se află în această criză ce le împinge să întrerupă sarcina", a explicat părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului. 

În Caraș-Severin marșul pentru viață s-a organizat doar în municipiul Reșița pentru a încerca să se grupeze participanți din mai multe orașe, localități, cum ar fi Anina, Moldova Nouă, Oravița, Valea Almăjului, membrii de la centrele de tineret și un număr foarte mare de tineri de la Asociația ATOR Banatul de Munte. "Mesajul tinerilor pentru carașseverineni este să susțină viața, pentru că noi tinerii suntem cei care purtăm tricolorul astăzi, mâine și în fiecare zi și îi invităm pe toți să vină alături de noi și să vadă tinerețea care tot mai mult se apropie de Biserică și de ceea ce înseamnă valorile românești și România", a spus Anita Radics, președinte ATOR.

Pe lângă Episcopia Caransebeșului partenerii implicați în organizarea marșului au fost: Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Universitatea "Eftimie Murgu" Reșița, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Colegiul Național al Asistenților Sociali - filiala Caraș-Severin, Asociația "Din inimă pentru inimă", Protopopiatul Ortodox Reșița și Coaliția pentru Familie - filiala Caraș-Severin.


Autor: Departamentul de Tineret