Seară duhovnicească „Tinerețe în Cuvânt” la Oravița

Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Oravița Montană a găzduit, în după amiaza zilei de 14 martie, o seară duhovnicească dedicată tinerilor

Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Oravița Montană a găzduit, în după amiaza zilei de 14 martie, o seară duhovnicească dedicată tinerilor la care au fost prezenți membrii celor două centre de tineret din oraș: Sf. M. Mc. Ecaterina și Adormirea Maicii Domnului.

Întrunirea a debutat în biserica parohială prin săvârșirea slujbei Acatistului Mântuitorului de către un sobor de preoți, la strană fiind prezenți tinerii de la cele două centre de tineret, alături de profesorii și voluntarii care se îngrijesc de formarea lor. La finalul slujbei, părintele Mihai Ciucur - invitatul serii, a rostit un scurt cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe toți cei prezenți - "tineri de toate vârstele" - să-și poarte fiecare cu demnitate și nădejde crucea acestei vieți, având convingerea că, pe calea mântuirii sufletului, nu sunt niciodată singuri, ci împreună cu Hristos Domnul.

Seara duhovnicească a continuat la sediul Centrului de tineret "Adormirea Maicii Domnului", acolo unde invitatul serii le-a vorbit tinerilor prezenți despre planul lui Dumnezeu pentru fiecare suflet de pe acest pământ, Domnul dăruind tuturor oamenilor cele de folos, dar la vreme rânduită, după cuvântul Înțeleptului Solomon, care zice: "Pentru fiecare lucru există un timp al său și o rânduială..." (Ecclesiastul 3,1). Astfel, pe baza capitolului 3 din Cartea Ecclesiastul, părintele le-a vorbit tinerilor despre "vremea lucrurilor" din viața fiecăruia dintre noi, îndemnându-i să aștepte, cu răbdare și în rugăciune, ca Domnul să împlinească toate ale Sale, la vreme cuvenită pentru fiecare. Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost dedicată întrebărilor și dialogului duhovnicesc, tinerii având posibilitatea să adreseze întrebări și să dialogheze cu invitatul lor. La final, cele mai bune două întrebări au fost premiate, două tinere care s-au evidențiat prin implicare pe marginea temei, primind ca și recompensă câte un exemplar din Sfânta Scriptură.

Întâlnirea duhovnicească s-a încheiat cu agapa frățească oferită tuturor celor prezenți - tineri, preoți, profesori și voluntari - prin grija celor doi preoți de la parohiile orăvițene implicate: Marinel Bobescu și Gelu Moldovan.

Evenimentul, care a reunit câteva zeci de copii și tineri din Oravița, alături de coordonatorii lor, se înscrie în seria de seri duhovnicești "Tinerețe în Cuvânt" organizate de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la vremea Postului Mare.


Autor: Departamentul de Tineret