Întâlnire de lucru a profesorilor de Religie din județul Caraș-Severin

La Seminarul Teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeș a avut loc luni, 22 ianuarie, o întrunire de lucru a Consiliului consultativ a profesorilor pentru disciplina Religie din Episcopia Caransebeșului

Responsabilii cercurilor metodice s-au întâlnit cu părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului și cu părintele profesor Nicolae Chiosa, inspector școlar pentru disciplina Religie în județul Caraș-Severin, pentru a contura calendarul activităților ce se doresc implementate în anul 2018. La această ședință s-au căutat soluții pentru a creiona proiecte benefice pentru Școală, dar și pentru Biserică, astfel încât copiii și tinerii să aibă parte de o educație religios-morală, cât mai accesibilă și de folos. 

"Întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu responsabilii disciplinei religie la nivelul județului nostru nu a fost deloc formală, în sensul în care am abordat discuții punctuale despre ceea ce urmează să desfășurăm pe plan didactic, educațional. Am discutat despre agenda culturală a Episcopiei Caransebeșului ce are incidență cu profesorii de religie și despre concursurile pe care le vom desfășura în acest an. Nu în ultimul rând am discutat despre situația elevilor ce frecventează Disciplina Religie în județul Caraș-Severin, am problematizat propunerea de scoatere a notării clasice de la Ora de Religie și am prezentat tuturor profesorilor gândurile și proiectele pe care și Părintele Episcop Lucian, nu doar că le binecuvintează, ci dorește să le implementăm în acest an", a arătat părintele arhimandrit Casian Rușeț.

Un punct foarte important de pe ordinea de zi a fost Olimpiada de Religie ce se dorește a fi organizată în acest an într-un mod mai util pentru elevii participanți. 

"Am avut o discuție aplicată referitoare la organizarea Olimpiadei pentru disciplina Religie, în sensul că această competiție să se desfășoare pe parcursul a două zile, o zi în care să aibă loc concursul efectiv, iar următoarea zi să fie oferită de către Episcopie, Inspectorat și alți parteneri, tuturor elevilor care participă la Olimpiadă, o zi în care adolescenții să beneficieze de diferite ateliere de lucru și activități conexe", a adăugat părintele consilier.

La această întrunire s-au mai pus în discuție conferințele cu profesorii de Religie la care să participe invitați de seamă, preoți profesori universitari, care să susțină teme de actualitate pentru a-i ajuta pe profesori în procesul educațional.

Autor: episcopiacaransebesului.ro