"Ghiozdanul cu Bucurii" a ajuns la Oravița pentru 60 de elevi

Ghiozdanele cu bucurii, pregătite de către tinerii din filiala ATOR Oravița, au fost dăruite copiilor de la școlile orăvițene într-un cadru festiv, sâmbătă, 7 octombrie

Ghiozdanele cu bucurii, pregătite de către tinerii din filiala ATOR Oravița, au fost dăruite copiilor de la școlile orăvițene într-un cadru festiv, sâmbătă, 7 octombrie. Astfel, la orele serii, tinerii ATOR-iști din Oravița, alături de membrii celor două centre de tineret din oraș, preoții coordonatori, cadre didactice și elevi beneficiari ai campaniei "Ghiozdanul cu bucurii" au participat la cel mai așteptat și emoționant moment al acestei campanii: dăruirea ghiozdanelor.

La bucuria tinerilor orăvițeni, s-au alăturat pr. inspector Mihai Ciucur, tinerii ATOR-iști din filiala Reșița, împreună cu domnișoara Anita Radics, președinta Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Seara bucuriei a început în biserica parohiei "Sf. Proroc Ilie Tesviteanul" din Oravița, cu rugăciuni de seară și de mulțumire înălțate înaintea bunului Dumnezeu de către preoții prezenți dimpreună cu tinerii ATOR-iști.

Părintele inspector Mihai Ciucur ne-a transmis arhierești și părintești binecuvântări din partea Ierarhului nostru, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și ne-a pus la suflet un frumos cuvânt de învățătură, îndemnându-ne ca fiecare acțiune a vieții noastre să o începem cu Dumnezeu, prin rugăciuni de mulțumire, având ca și îndemn cuvintele: "Întodeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu!"

După momentul de rugăciune, cu toții, ne-am îndreptat pașii spre sediul Centrului de tineret "Sf. M. Mc. Ecaterina" unde efortul și implicarea voluntarilor ATOR BM au fost răsplătite cu multe zâmbete și poate cel mai sincer mulțumesc rostit de către fiecare beneficiar al acestei campanii.

Domnișoarele ATOR-iste din Oravița, au pregătit și un moment muzical în cadrul căruia, acompaniate la chitară de către tânăra Elena Primicheru, au interpretat un cântec. Apoi, cu emoție, cele 60 de ghiozdane pregătite de către tinerii voluntari, alături de mamele lor, au fost oferite copiilor prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă binevenită și pregătită cu mult drag de către mamele voluntare.


În cadrul campaniei umanitare "Ghiozdanul cu bucurii" organizată în Episcopia Caransebeșului prin Departamentul de tineret de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, ne-am bucurat de sprijinul, implicarea și încrederea școlilor din orașul nostru și anume: Școala Gimnazială "Romul Ladea", Liceul Tehnologic "Mihai Novac" și Liceul Teoretic "General Dragalina". Pentru buna desfășurare a campaniei, instituțiilor de învățământ din Oravița li s-au alăturat Parohiile "Adormirea Maicii Domnului" și "Sf. Proroc Ilie Tesviteanul" Oravița, cele două centre de tineret, Centrul de tineret "Adormirea Maicii Domnului" și Centrul de tineret "Sf. M. Mc. Ecaterina" dar și Asociația "Sfânta Ecaterina Oravița".

Menționăm că, în cadrul fiecărei instituții partenere a fost amplasată câte o urnă confecționată sub forma unui ghiozdan. La finalul campaniei a fost centralizată suma de 3500 ron, cu ajutorul căreia am reușit să echipăm cu rechizitele necesare 60 de ghiozdane. Beneficiarii acestui proiect sunt 4 preșcolari și 56 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani din Oravița dar și din satele aparținătoare orașului nostru. 

Aducem mulțumiri pe această cale domnilor directori pentru deschidere, implicare și sprijinul oferit în derularea acestei campanii. Mulțumim domnului director al Școlii Gimnaziale "Romul Ladea", Lepa Marțian, domnului director al Liceului Tehnologic "Mihai Novac", Bogdan Daniel Ionuț și doamnei Alideia Țepeneu, director la Liceul Teoretic "General Dragalina" din Oravița.

"Împreună cu tinerii ATOR-iști din filiala Oravița, am avut bucuria de a pregăti și împărți ghiozdanele cu bucurii copiilor nevoiași. Pentru mine a fost o zi plină de emoție văzând chipurile plăpânde ale acestor copii minunați care așteptau cu nerăbdare să primească micile cadouri pregătite cu dragoste mare de către noi", Nadia Alexandra Popescu.

Am încheiat această campanie de suflet cu bucuria unor noi prieteni, prieteni cărora cu mult drag le-am oferit alături de acel ghiozdan necesar pentru a parcurge un nou an școlar, atenția dar și dragostea noastră.

Autor: Simona Moldovan