Festivalul „Credință și lumină” se va desfășura la Bozovici

Sâmbătă, 28 aprilie 2018, la Bozovici, se va desfășura cea de-a 9-a ediție a Festivalului de poezii în grai bănățean "Credință și lumină"

Cu prilejul Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului, sâmbătă, 28 aprilie, se va desfășura Festivalul de poezii în grai bănățean "Credință și lumină", la Bozovici. Acest festival se va desfășura în două sesiuni, cea științifică având loc în Sala de ședințe a Primăriei Bozovici, începând cu ora 10:00, iar cea artistică, în Căminul Cultural din Bozovici,începând cuora 12:00.

Festivalul de poezii în grai bănățean "Credință și lumină" a ajuns la ediția a 9-a, fiind organizat de către Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Asociația Scriitorilor de Poezii în Grai Bănățean, Parohia Ohaba Mâtnic, Primăria Bozovici și Parohia Bozovici, în fiecare an când se sărbătoresc Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului.

La festivalul ce are ca scop conservarea graiului bănățean, a cântecelor, a tradițiilor, a obiceiurilor și a portului popular din Banat, sunt așteptați iubitorii de folclor pentru a se bucura împreună cu autorii de creații literare în versuri.


Autor: Claudiu Românu