„Fărâmituri de lectură cu ceai”, eveniment în Episcopia Caransebeșului

La data de 20 octombrie 2017, Catedrala Episcopală "Învierea Domnului și Sf. Proroc Ilie Tesviteanul" din Caransebeș, a găzduit un eveniment cultural de excepție

Catedrala Episcopală "Învierea Domnului și Sf. Proroc Ilie Tesviteanul" din Caransebeș, reprezintă pentru Banatul Montan un spațiu eclesiologic de referință în mod special prin desfășurarea cultului divin-public ce se manifestă în edificiul sacru, la care foarte mulți credincioși iau parte zi de zi, dar și prin activități cultural-educative ce se manifestă în demisolul acesteia, activități care au menirea de a întregii și a înnobila viața spirituală a cetății.

În acest context, în după-amiaza zilei de vineri, 20 octombrie, în Catedrala Episcopală, a avut loc un eveniment cultural ce face parte din proiectul intitulat "Fărâmituri de lectură cu ceai", realizat în colaborare cu Colegiul Național "C.D.Loga", Centrul de voluntariat "Alexandra Florea" al Episcopiei Caransebeșului și Facultatea de Teologie din Caransebeș. 

Evenimentul s-a bucurat de prezența scriitorului Radu Paraschivescu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de cultură din țară la ora actuală care,după un scurt moment artistic muzical și poetic oferit de membrii cercului de lectură, a oferit publicului ascultător timp de aproximativ trei ore, o variată discuție despre creațiile sale literare, aparițiile sale în spațiul mediatic și despre viața sa ca om de cultură.

Demisolul Catedralei s-a dovedit încă o dată neîncăpător datorită numărului impresionant de oameni veniți să ia parte la acest act cultural desfășurat cu regularitate lună de lună și care, reunește deopotrivă nenumărate activități dedicate lecturii, muzicii interpretative și creației artistice, având misiunea de a susține valorile culturale ale societății noastre creștin-ortodoxe.

Autor: Pr. Gheorghe Tistu

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

VIDEO TV