Eroii români vor fi comemorați la Domașnea

Joi, 17 mai 2018, la Praznicul „Înălțării Domnului”, la Crucea-monument de la Domașnea se va desfășura Comemorarea eroilor români

Cu prilejul „Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului”, joi, 17 mai, la Praznicul „Înălțării Domnului”, se va desfășura Comemorarea eroilor români, la Crucea-monument, situată la Poarta Orientală, pe drumul roman și lângă drumul european, ce leagă Dierna de Tibiscum sau Orșova de Caransebeș.

Comemorarea eroilor români se va desfășura, începând cu ora 16:oo, printr-un serviciu religios, alocuțiuni ale autorităților civile și militare, depunere de coroane, Defilarea Gărzii de Onoare și recital de cântări patriotice al Fanfarei militare. 

Prin această manifestare se încheie cea de-a XII-a ediție a evenimentului „Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului”.

Crucea-monument de la Domașnea a fost sfințită la 25 octombrie 2017, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, săvârșind o slujbă de sfințire, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Această Cruce-monument reprezintă un deziderat împlinit al Episcopiei Caransebeșului și al credincioșilor de realizare a unui monument creștin închinat partizanilor bănățeni care, prin credință statornică, determinare și verticalitate spiritual-morală, au luptat, pentru Banat și pentru România, împotriva nedreptăților regimului comunist.


Autor: Claudiu Românu