„Credință și artă pentru toți”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Departamentul de tineret al eparhiei organizează în această perioadă înscrieri pentru tabăra de creație "Credință și artă pentru toți", care va avea loc la Coronini, în perioada 1-7 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Departamentul de tineret al eparhiei organizează în această perioadă înscrieri pentru tabăra de creație "Credință și artă pentru toți", care va avea loc la Coronini, în perioada 1-7 Iulie 2018.

Ajunsă la cea de-a unsprezecea ediție, tabăra se adresează copiilor cu vârste între 7-14 ani, respectict din clasele I-VIII, de pe întreg cuprinsul eparhiei, dornici să petreacă o săptămână de formare spirituală și să ia parte la activități cu caracter, educativ, artistic și de divertisment, specifice vacanței de vară.

Tabăra "Credință și artă pentru toți" propune, și în acest an, un program bogat și atractiv copiilor participanți: atelier de pictură (iconografie), program de rugăciune și formare spirituală, atelier de dezvoltare personală, relaxare și divertisment (karaoke, seri tematice, jocuri și concursuri educative), precum și drumeții, plimbări pe Dunărare și alte activități specifice sezonului.

Cazarea și masa vor fi asigurate la Centrul de agrement "Baba Caia" de la Coronini, iar activitiățile propuse vor fi desfășurate de formatori cu experiență în lucrul cu copiii și în organizarea de tabere cu profil educativ.

Pentru înscrieri și informații suplimentare referitoare la condițiile de participare, doritorii sunt rugați să se adreseze Departamentului de tineret al eparhiei - persoană de contact: pr. Mihai Ciucur, tel. 0734.77.34.77 sau Birourilor de misiune cu tinerii de la nivelul protopopiatelor.

De asemenea, tot în această perioadă, se organizează înscrieri pentru tinerii care doresc să participe ca și voluntari la tabăra de la Coronini. Astfel, liceenii și studenții care doresc să se înscrie ca și voluntari, sunt rugați să contacteze Departamentul de tineret al eparhiei, persoană de contact: Anita Radics - coordonator ATOR Banatul de Munte, tel. 0726.56.14.49. Înscrierile pentru voluntari se pot face până la data de 14 mai 2018 prin completarea formularelor specifice, urmând ca, mai apoi, voluntarii selectați să participe la un program de formare în vederea pregătirii activităților taberei.

Cu binecuvântarea chiriarhului, în Episcopia Caransebeșului se desfășoară, începând cu anul 2012, un atractiv program de tabere, școli de vară, pelerinaje și excursii tematice oferite copiilor și tinerilor, în scopul promovării în rândul acestora a unor valori autentice și principii sănătoase de viață creștină.


Autor: Departamentul de Tineret