Concertul prepascal „La umbra Crucii Tale” s-a desfășurat la Reșița

Duminică, 25 martie, la Biserica "Schimbarea la Față" din cartierul Govândari al municipiului Reșița, s-a desfășurat concertul prepascal intitulat sugestiv "La umbra Crucii Tale"

În Duminica a 5-a din Postul Mare, la praznicul Bunei Vestiri, credincioșii reșițeni și-au adus inimile, la ceas de seară, "La umbra Crucii Tale", un concert prepascal desfășurat la Biserica "Schimbarea la Față" din cartierul Govândari al municipiului Reșița.

Concertul a fost susținut de Corul Seminarului Teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeș, Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș și Grupul "Ethos" al Episcopiei Caransebeșului. La manifestare a participat și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoți din municipiu și un număr mare de credincioși.

"Avem deja o tradiție în Episcopia Caransebeșului ca, în perioada prepascală, înainte de slăvitul praznic al Învierii Mântuitorului Hristos, să oferim un cadou muzical, duhovnicesc, credincioșilor noștri din Reșița și din Caransebeș. De praznicul Bunei Vestiri, în această seară, ne-am gândit să fim împreună și alături de credincioșii noștri reșițeni, care ne-au așteptat, ca de obicei, cu mult drag. Am venit aici însoțit de Corul Episcopiei Caransebeșului, mai precis Corul Catedralei noastre episcopale, grupul Ethos al Episcopiei Caransebeșului și Corul Seminarului Teologic din Caransebeș. Aceste trei formații corale au oferit credincioșilor reșițeni un frumos concert prepascal, o denie cu totul specială, extraordinară, care vine la sfârșitul Săptămânii a 5-a din Postul Mare să ne sensibilizeze duhovnicește, pe de-o parte, și să ne întărească să putem continua lupta cea bună, să putem continua Postul și la finalul Săptămânii a 6-a, după 40 de zile de post și rugăciune, să putem și noi culege florile virtuților creștinești și să le oferim Mântuitorului Hristos, alăturându-ne pruncilor care au strigat din sufletul lor curat Mântuitorului «Osana, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului». Așadar, acest concert prepascal de la praznicul Bunei Vestiri este oferit credincioșilor reșițeni în Postul Mare, dar și de praznicul Maicii Domnului, pentru că acest praznic este cu totul special, deoarece, la Buna Vestire, le cinstim pe toate femeile creștine, pe mamele noastre și pe toate fecioarele care și-au asumat viața duhovnicească, Maica Domnului fiind modelul suprem de viețuire duhovnicească pentru orice mamă sau fecioară creștină. Cred că acest concert prepascal a reușit în această seară să-i întărească pe reșițenii noștri în dreapta credință și să îi ajute să poată parcurge pe mai departe, al umbra Crucii, această cale binecuvântată, această călătorie duhovnicească spre Împărăția lui Dumnezeu, căci Postul Mare este un urcuș duhovnicesc spre Înviere", a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Al doilea concert prepascal se va desfășura duminică, 1 aprilie, la Caransebeș, aceste concerte având menirea de a aduce credincioșilor, precum spune priceasna, pacea, nădejdea, mângâierea și lumina pe care le dă Crucea Mântuitorului celor care își odihnesc sufletele, prin pocăință, credință și rugăciune, la umbra Crucii Sale, fiind o pregătire a acestora pentru trăirea autentică a bucuriei Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.


Autor: episcopiacaransebesului.ro