„Caravana ATOR Banatul de Munte” la Caransebeș

Mai mulți tineri de la liceele din municipiul Caransebeș, coordonați de părintele Laurențiu Iacob, au avut posibiltatea, în seara zilei de 14 noiembrie, să cunoască activitățile desfășurate în ultima vreme de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte 

"Caravana ATOR BM", formată din coordonatori județeni asociației a ajuns la Caransebeș din dorința de a transmite cât mai multor tineri "invitații la libertate", prin alăturarea la cea mai importantă orgnanizație de tineret de la nivelul eparhiei. Astfel, delegația compusă din: Anita Radics - președinte ATOR BM, Cătălin Ciorângă - vicepreședinte și Karina Sîtea - secretara organizației, a prezentat mai multe materiale video de la principalele proiecte derulate de asociație în ultimele luni a împărtășit din emoțiile și bucuriile trăite cu acest prilej. 

La rândul său, părintele Laurențiu Iacob - coordonatorul atoriștilor din Caransebeș, a subliniat importanța implicării tinerilor în viața Bisericii, punând accent, totodată, pe prezența acestora la Sf. Liturghie. La finalul întâlnirii, părintele Mihai Ciucur - coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei, a adresat un mesaj de încurajare și i-a îndemnat pe tinerii prezenți să aibă curaj, să se alăture acestui "proiect al tinereții cu Hristos" și să ducă mai departe, în școlile lor, invitația pe care Biserica le-o adresează tinerilor, aceea de a fi cu adevărat liberi prin credință.

Cu prilejul acestei întâlniri, mai mulți tineri de la liceele caransebeșene s-au alăturat ATOR-ului, fiind deja conturată și prima implicare a lor în activitățile atoriștilor și anume sprijinirea campaniei umanitare "Împreună dăruim viață", care se desfășoară în această perioadă. "ATOR-ul este șansa de a trăi frumos această etapă a vieții noastre, de a ne cunoaște pe noi înșine mai bine și de a cunoaște oameni noi. Este, totodată, șansa noastră de a ne dezvolta frumos, de a învăța să facem binele și de a-L cunoaște pe Dumnezeu", a mărturisit Doriana Lăzăroni, elevă la Colegiul Național "C.D. Loga" din Caransebeș.

Filiala ATOR Caransebeș va fi coordonată de către tânăra Maria Panici, alături de părintele Laurențiu Iacob, de la parohia "Sf. M. Mc. Dimitrie" din localitate.

Autor: Departamentul de Tineret