Campania umanitară „Ghiozdanul cu Bucurii” la Moldova Nouă

Campania umanitară "Ghiozdanul cu Bucurii" desfășurată la Moldova Nouă de către Asociația Tinerilor Ortodocși, reprezentată de tinerii inimoși și dornici de implicare ai orașului Moldova Nouă, a încercat să culeagă zâmbetele copiilor proveniți din familiile nevoiașe de pe meleagurile Clisurii Dunării 

Abandonul școlar, destrămarea familiilor, sărăcia, șomajul, plecarea părinților la muncă în străinătate, delicvența și violența juvenilă, nesiguranța zilei, incertitudinea viitorului sunt cauze majore ale crizei educației în școală și în familie.


În acest context, campania umanitară "Ghiozdanul cu Bucurii" desfășurată la Moldova Nouă de către Asociația Tinerilor Ortodocși, reprezentată de tinerii inimoși și dornici de implicare ai orașului Moldova Nouă, a încercat să culeagă zâmbetele copiilor proveniți din familiile nevoiașe de pe meleagurile Clisurii Dunării. Astfel după câteva zile de promovare și de atragere a sponsorilor, tinerii din ATOR filiala Moldova Nouă au împărțit ghiozdane cu rechizite școlare pentru 15 copiii din Moldova Nouă, Pojejena și Coronini.
Credem că a investi în educaţie este una din cele mai curajoase dar şi nobile activităţi, mai ales că se vorbește în zilele noastre de o criză de ideal și de orientare spirituală în rândul tinerilor.


Mărturii ale tinerilor implicați

"Având în vedere că desfășurarea campaniei «Ghiozdanul cu bucurii» a ajuns la final, noi, tinerii din Moldova Nouă, ne simțim mândrii că am putut face cațiva copii fericiți, niște copii speciali, credincioși și dornici de învățătură. Noi sperăm că se vor bucura de cele primite și se vor folosi de acestea și le urăm baftă și numai note bune pe parcursul anului școlar" - Georgiana Muntean.

"Ghiozdanul cu bucurii a ajuns la sfârșit, aceasta fiind o acțiune caritabilă prin care am ajutat copiii doritori de a merge la școală, oferindu-le un ghiozdan echipat cu rechizite"- Raluca Labă.

"Pentru mine campania «Ghiozdanul cu bucurii» a însemnat o adevărată provocare, dar am realizat ca orice efort a meritat în momentul în care vedeam zâmbetul ușor rușinat de pe fața fiecărui copil pe care l-am ajutat. În timpul unui joc, Ana, o fata minunată a spus " dacă ar fi să merg la mare aș lua cu mine un PRIETEN". Tot timpul începeam discursul cu "sunteți niște copii speciali" în momentul ăla chiar am realizat că sunt niște copii extraordinari, iar eu un copil binecuvântat că am ocazia să trăiesc asemenea momente" - Victoria Căzăcuțu.

Autor: episcopiacaransebesului.ro