Bucurie pentru mai mulți elevi din județul Caraș-Severin

Miercuri, 11 octombrie, la Casa Corpului Didactic din Reșița a avut loc o conferință de presă în urma desfășurării Campaniei umanitare "Ghiozdanul cu bucurii" 

Miercuri, 11 octombrie, la Casa Corpului Didactic din Reșița a avut loc o conferință de presă în urma desfășurării Campaniei umanitare "Ghiozdanul cu bucurii", organizată de Asociația ATOR Banatul de Munte în perioada 11 septembrie - 6 octombrie. Manifestarea a avut ca scop prezentarea rezultatelor ce au survenit în urma derulării acestei campanii ce a avut ca țintă sprijinirea școlarilor proveniți din familii nevoiașe să frecventeze orele de curs prin oferirea de rechizite care să le faciliteze, astfel, accesul la învățătură. 

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai tinerilor atoriști, cadre didactice, preoți, elevi beneficiari ai campaniei, precum și oameni de bine care s-au implicat în buna desfășurare a acestui proiect. 

Din partea Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a vorbit Anita Radics, președinta asociației, precum și Alexandra Crîsta, membru și voluntar, arătând celor prezenți și printr-un material multimedia cum s-a desfășurat campania umanitară "Ghiozdanul cu bucurii". 

"Campania desfășurată de noi în acest an a reprezentat o adevărată bucurie pentru fiecare dintre noi datorită faptului că am reușit să ajutăm în cuprinsul întregului județ un număr de 251 de elevi. Ne-am bucurat de sprijinul multor parohii din fiecare filială care este implicată în aceast proiect, de sprijinul multor instituții, a unor firme și ONG-uri. Este de adăugat faptul că această campanie nu s-a finalizat deși termenul a fost până în data de 6 octombrie, cei care au dorit să doneze fiind destul de mulți, filialele au fost nevoite să prelungească acest termen și în zilele următoare se vor mai organiza evenimente de distribuire a rechizitelor", a precizat Anita Radics, președinte ATOR BM.

În această campanie au fost implicate 7 Filiale ATOR Banatul de Munte: Reșița, Oravița, Caransebeș, Anina, Bocșa, Moldova Nouă și Valea Almăjului. De asemenea s-au implicat 18 parohii, 15 școli, alte 7 instituții, astfel încât rezultatul a fost unul pozitiv adunându-se rechizite în valoare de 3.180 de lei și bani în valoare 18.733 lei, un total de 21.913 lei.

"Cred că dincolo de efectul imediat al acestei campanii, dincolo de cifre și aspecte statistice care arată într-adevăr o reușită a acesteia, mare plus pe care l-a adus campania tinerilor noștrii este acela că ei au învățat ceva, au învățat că stă în puterea lor să fie uniți și fiind uniți și chemându-i și pe ceilalți alături de ei pot să facă lucruri mărețe, peste puterile lor. Este remarcabil cum în Episcopia Caransebeșului, o zonă săracă comparativ cu celelalte zone ale țării noastre, niște tineri la rândul lor elevi și studenți, au reușit să adune în jurul lor Biserica, Școala și comunitatea și cred că acest lucru este cel mai important pentru că au dat un semnal de normalitate în societate, iar faptul că a venit de la tineri este cu atât mai valoros. Cred că s-a dat un semnal pozitiv dinspre tinerii ortodocși din Banatul de Munte și ei au demonstrat că sunt adevărații tineri frumoși și liberi ai acestei țări pentru că frumusețea este strâns legată de curăția sufletului, iar zâmbetul de pe fața lor este strâns legat de puterea și dorința de a dărui celuilalt", a concluzionat părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Au fost oferite si diplome de recunoștință pentru cei care s-au implicat în desfășurarea campaniei umanitare. La final au fost împărțite mai multe ghiozdane cu rechizite câtorva elevi ce au fost selectați ca beneficiari în această acțiune umanitară.

Autor: Departamentul de TineretVIDEO TV