Bucurie duhovnicească în Parohia Eftimie Murgu

În parohia Eftimie Murgu (Rudăria) din Protopopiatul Băile Herculane, la data de 19 octombrie 2017, a dost adus pentru prima dată, Veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva

La data de 19 octombrie 2017, credincioșii de pe Valea Almăjului, din parohia Eftimie Murgu, Protopopiatul Băile Herculane, au avut ocazia să se închine și să rostească rugăciuni la Veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva. Începând cu ora 16.00, Veșmântul a fost întâmpinat la poarta de intrare în localitatea Eftimie Murgu, de către un sobor de preoți și credincioși, după care s-a mers la biserica din această parohie, acolo unde s-a oficiat Taina Sfântului Maslu și s-a săvârșit Acatistul Cuvioasei Parascheva.

Evenimentul a fost o sărbătoare pentru credincioșii din parohia Eftimie Murgu, lăsând lucrul acasă, aceștia au fost prezenți în număr mare pentru a întâmpina cu bucurie Veșmântul Cuvioasei Parascheva și pentru a participa cu smerenie la slujbele oficiate în cadrul acestui eveniment, Taina Sfântului Maslu și Acatistul Cuvioasei Parascheva.

Odată cu bucuria duhovnicească, tânărul părinte Răzvan Rădoi, preot paroh al parohiei Eftimie Murgu, a mulțumit lui Dumnezeu pentru acest dar, Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pentru dragostea oferită, și tuturor binefăcătorilor la organizarea acestui eveniment.

„Mare bucurie în parohia noastră, pentru că în data de 19.10.2017 am primit cu dragoste Veșmântul Cuvioasei Parascheva! Mulțumim Milostivului Dumnezeu pentru acest mare dar! Rugăm pe Sfânta Cuvioasă Parascheva să ne ocrotească și Veșmântul său să ne apere de rele! Mulțumim Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Preasfițitului Părinte Lucian, pentru dragostea și deschiderea oferită, soborului de preoți prezenți, primăriei Eftimie Murgu şi celorlanți colaboratori care au pus umărul la realizarea sărbătorii din parohia noastră! Și nu în ultimul rând celor aproape 600 de credincioși pezenți la întâmpinare Veșmântului, la Taina Sfantului Maslu, dar și la Acatistul Cuvioasei Parascheva! Sfântă Cuvioasă Parascheva ,miluiește-ne!”, a precizat părintele Răzvan Rădoi, preot paroh al parohiei Eftimie Murgu.

Acest eveniment a fost organizat de către Biserica Ortodoxă cu hramul "Înălțarea Domnului" din parohia Eftimie Murgu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și bunăvoința Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Autor: Claudiu Românu