Bucurie duhovnicească în Parohia Domașnea

În Duminica a 30-a după Rusalii, a doua Duminică din Postul Nașterii Domnului, în Parohia Domașnea s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți

La data de 26 noiembrie 2017, în Duminica a 30-a după Rusalii, a doua duminică din Postul Nașterii Domnului, în Parohia Domașnea s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți: Petru Paica din Caransebeș, Zaharia Cocie din Parohia Verendin, Nicolae Vălușescu din Parohia Cornereva, Bogdan Belu din Parohia Bârza, Pavel Găină din Parohia Pecinișca și Marius Dănănău din Băile Herculane, în frunte cu părintele protopop Iosif Frenț.

La această taină au fost prezenți numeroși credincioși din parohia noastră, și nu numai, rugându-L și mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru sănătatea și mântuirea Sa, dar totodată, în această parohie a fost cu acest prilej și un loc de pelerinaj pentru creștini, deoarece a fost adusă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra cu binecuvântarea starețului Arhimandrit Casian Onița.

La final, părintele protopop Iosif Frenț, paroh al parohiei noastre, a mulțumit obștii mănăstirii Călugăra, preoților slujitori, și nu în ultimul rând, tuturor credincioșilor prezenți.

Seara s-a încheiat cu un recital de colinde bizantine, rostite de "Grupul Ethos" al Episcopiei Caransebeșului, format din: Pr. Petru Paica, Diac. Traian Profir, respectiv Minel Ciucă și Andrei Trăilescu, care au fost prezenți la această taină cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

***

"De este cineva bolnav între voi, să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui." (Iacov 5, 14-15).

Autor: Claudiu Românu