Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moldova Nouă a fost resfințită

În Duminica a 23-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a resfințit biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” din Moldova Nouă

După ample lucrări de renovare și înfrumusețare, Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, a fost resfințită în Duminica a 23-a după Rusalii, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. După oficierea slujbei de sfințire, Preasfințitul Părinte Lucian, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Autorităţi locale, numeroși credincioși îmbrăcați de sărbătoare, foarte mulți copii și tineri purtând haine populare specifice subzonei, au venit la sfânta biserică pentru a participa la această sărbătoare.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Gheorghe Băloi a primit rangul de sachelar, pentru activitatea desfășurată la așezământul social al parohiei.


"Iată, că la 240 de ani de la târnosire, tocmai în anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești, această preafrumoasă biserică se înnoiește, pictura a fost renovată, dar și sfânta masă. Astăzi credincioșii din această parohie au avut posibilitatea să intre în sfânta sfintelor, să treacă prin fața sfintei mese și să se roage pentru sănătatea și mântuirea lor. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit această bucurie sufletească de a aniversa împreună cu preoții și credincioșii din Moldova Nouă, 240 de ani de la prima sfințire a acestei preafrumoase și importante biserici de pe Clisura Dunării. Îl rugăm pe Sfântul Gheorghe ocrotitorul acestei biserici, dar și pe Sfântul Dimitrie, pe care îl vom sărbători peste câteva zile, acești mucenici ai lui Hristos, să ne poarte în rugăciunile lor înaintea Tronului Preasfintei Treimi, ca și noi să fim și să devenim purtători de biruință în această lume care este din ce în ce mai dezorientată și debusolată", a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica din Moldova Nouă, poartă hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ” și a fost zidită în anul 1777, fiind sfințită de către episcopul ortodox sârb Vichentie Popovici, pe atunci episcop al Caransebeșului și Vârșețului.

La final, potrivit tradiției Bisericii noastre, toți credincioșii prezenți au intrat în Sfântul Altar unde s-au închinat sărutând Sfânta Masă, Evanghelia și Sfânta Cruce. De asemenea, au primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian, anaforă și iconițe.

Autor: Parohia Domașnea

VIDEO TV