Biserica din Parohia Prilipeț a fost târnosită

Odată cu prăznuirea sărbătorii „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, Biserica din Parohia Prilipeţ, Protopopiatul Băile Herculane a fost resfinţită de către Preasfinţitul Părinte Lucian

Odată cu prăznuirea sărbătorii "Intrarea în biserică a Maicii Domnului", Biserica din Parohia Prilipeţ, Protopopiatul Băile Herculane a fost resfinţită de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Preasfinția Sa a sfințit sfântul locaș cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", în urma amplelor lucrări efectuate la înfrumusețarea bisericii. În continuare ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie la care au participat numeroși credincioși, mulți copii și tineri purtând haine populare. Pentru munca depusă în slujba bisericii părintele paroh a primit rangul de iconom-stavrofor, iar credincioşilor ce au fost alături de păstorul lor, Preasfinţitul Lucian le-a oferit Diploma de excelenţă "Sf. Ap. și Evanghelist Luca".

După Sfânta Liturghie, Ierarhul a sfințit și capela ce se află în cimitirul parohial și a săvârșit o slujbă de pomenire pentru preoții slujitori din Parohia Prilipeț și pentru toți cei care își dorm somnul de veci în acest cimitir.

"Maica Domnului ne-a întărit și ne-a ajutat ca să venim în acest an aici la Prilipeț și să sfințim biserica ocrotită de Maica lui Dumnezeu și Maica Luminii, o biserică renovată în întregime. Noi astăzi am pecetluit munca și osteneala bunilor credincioși de aici, dar și dragostea pe care o dovedesc în toată vremea și în tot ceasul față de sfânta biserică, mama noastră a tuturor, Mireasa lui Hristos care ne primește de la botez și până la ultimul ceas din viața noastră și tot din biserică plecăm pe ultimul drum ca să dăm răspuns bun la înfricoșătoarea judecată a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ne-am înălțat duhovnicește, i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate și ne-am adus aminte rugându-ne pentru preoții slujitori ai acestei biserici, care au păstorit această comunitate într-o perioadă dificilă", a precizat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica parohială a fost construită în stil baroc vienez în anul 1831. Sfântul locaș a fost sfințit în anul 1838 de către PS Iosif Raiacici, episcopul Vârșețului și târnosită în 1952 de către ÎPS Vasile Lăzărescu, mitropolitul Banatului.

Autor: Parohia Domașnea

VIDEO TV