A treia zi de Paști la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș

În a treia zi de Paști Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie în Biserica "Intrarea Domnului în Ierusalim" din Caransebeș

În a treia zi de Paști Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie în Biserica "Intrarea Domnului în Ierusalim" din Caransebeș. Preasfinția Sa le-a vorbit la finalul sfintei slujbe, credincioșilor veniți la cea mai nouă biserică din municipiu, despre adevărata viață și despre Cine ne oferă viața fără de sfârșit.

"La Praznicul praznicelor Îl vedem pe Mântuitorul Hristos biruind moartea și păcatul, sfărâmând încuietorile morții și dăruindu-ne tuturor viața cea veșnică după care tânjim de când ne naștem în această lume trecătoare. Fericitul Augustin ne mărturisește în confesiunile sale că neliniștit este sufletul nostru după Dumnezeu până ce se va odihni întru El. Noi suntem neliniștiți de când ne naștem pe acest pământ pentru că ne naștem cu această nostalgie a paradisului, nu suntem mulțumiți cu această viață trecătoare, toți vrem să trăim mai mult și dacă s-ar putea să avem viață fără de moarte. Dar cine ne poate oferi această viață eternă, viață fără de sfârșit, decât, doar Cel care a biruit moartea și păcatul, Mântuitorul Iisus Hristos, Cel care a primit să fie răstignit pentru noi și pentru a noastră mântuire, dar ca un biruitor a Înviat, lăsând până astăzi ca mărturie în Ierusalim mormântul gol", a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Ierarhul a mai atras atenția că "vom ajunge alături de Dumnezeu numai dacă credem în Evanghelie și în mărturiile sfinților apostoli, ale sfinților ucenici și ale femeilor mironosițe. Noi suntem trecători în această viață, avem multe necazuri, boli, suferințe, probleme, și nu suntem împăcați cu gândul că viața aceasta are doar câțiva zeci de ani. Dar dacă suntem credincioși ne gândim permanent că nu vom muri, iar moartea aceasta, despărțirea sufletului de trup o percepem ca pe un prag, o punte care leagă viața trecătoare de viața veșnică".

Sfântul locaș din cartierul Nord al municipiului Caransebeș a fost donat Episcopiei Caransebeșului de către comunitatea evanghelică de confesiune augustană în luna martie a anului trecut. De atunci și până în prezent s-au efectuat ample lucrări de consolidare, amenajare și înfrumusețare a bisericii, în special la interior. Sfântul locaș se află în vecinătatea noului sediu al Protopopiatului Caransebeș.


Autor: episcopiacaransebesului.ro